https://www.rbc.ua/static/img/1/_/1_a3c5e792d9bd27acb3e6ba42444895ec_1300x820.jpg

Росія після напада ХАМАС у жовтні 2023 року зайняла антиізраїльську позицію. Населення Ізраїлю розумію, що Росія – недружня країна.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів ізраїльський дипломат, екс-посол Ізраїлю в РФ Аркадій Міл-Ман.

"Справді, 7 жовтня Росія однозначно зайняла антиізраїльську, про-хамасську позицію. Стовідсотково. Це стало зрозуміло всьому населенню, всім цивільним особам, всі стали розуміти, що Росія – це абсолютно недружня країна", – зазначив він.

За словами дипломата, що стосується політичного та військового істеблішменту, то це вони теж починають усвідомлювати цей факт, особливо через присутність російських військових у Сирії.

"… врешті-решт це приведе все одно до зіткнення з Росією, тому що Росія все більше залучає себе до іранських справ, все більше йде кооперація на стратегічному рівні, особливо військова. Зрештою там буде повне злиття, і в якийсь момент доведеться вдарити по цьому теж. До цього все йде. І тому треба бути готовим до того, що можуть бути різні сценарії розвитку подій, і якщо Росія перейде якісь червоні лінії, то нам доведеться діяти, виходу не буде", – вважає колишній посол.

 

 
Позиція Ізраїлю щодо України

Ізраїль на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну заявив про свій нейтралітет. Країна не надала українській армії зброю, але й відкрито не підтримала агресію Росії.

Україна пропонувала Ізраїлю виступити посередником, але країна так і не надала офіційну згоду.

Варто зазначити, що відносини Ізраїлю та Росії стали напруженішими через те, що Москва активно підтримує Іран.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *