https://www.rbc.ua/static/img/9/_/9_694818058c841326966c206d2952bd1d_1300x820.jpg

Рішення Міністерства закордонних справ Україні щодо призупинення консульських обслуговувань українських чоловіків не вплине на їхній статус біженців в Німеччині.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням відповідь берлінського сенату Deutsche Welle.

 

Зазначається, що надання або ж продовження біженцям тимчасової посвідки на проживання не передбачає в них наявності чинного паспорта. 

"Крім того, якщо українське посольство або консульство відмовить громадянину України у видачі або продовженні його паспорта тільки на підставі непройденої ним служби в армії, то берлінське земельне управління у справах іноземців видасть йому для поїздок за кордон проїзний документ, що замінює паспорт", – пише видання. 

Водночас в сенаті зауважили, що згідно з правилами перебування іноземців у Німеччині, імміграційні відомства можуть видати біженцям німецькі документи лише у разі наявності вагомих причин. 

"Військовий обов'язок сам по собі вважається в Німеччині цілком прийнятним громадянським обов'язком", – додав представник сенату та відзначив, що клопотання ретельно перевірятимуться й, як правило, відхилятимуться. 

Що передувало

 

Нещодавно Міністерство закордонних справ обмежило консульства в наданні послуг військовозобов'язаним чоловікам, які наразі перебувають не в Україні. Вчора, 24 квітня, Кабінет міністрів оприлюднив постанову, яка забороняє видачу чоловікам віком з 18 до 60 років закордонні паспорти за межами України. Водночас є й виключення з якими можна ознайомитись за посиланням. 

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *