https://www.rbc.ua/static/img/c/r/crop_gettyimages_1230201385_455034fea09640db042518375dda944c_1300x820.jpg

У Краснодарському краї (Російська Федерація) у ніч проти 9 травня прозвучав вибух нібито через атаку безпілотників на місцеву нафтобазу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на росЗМІ.

Зазначається, що відповідна нафтобаза, яка була атакована БПЛА, розташована у селі Юрівка на Кубані, уточнюють Telegram-канали Mash та ВЧК-ОГПУ.

Також варто зауважити, що у мережі були оприлюднені кадри нібито цього удару із застосуванням безпілотника чи безпілотників по базі. На відео можна почути характерний звук мотора, попередньо дрона, після чого прогримів потужний вибух, а у нічному небі був яскравий спалах. 

Попереджаємо, на ролику звучить нецензурна лексика (18+)!

Оновлено о 03:45

Пізніше пропагандисти розповіли, що нібито шість українських дронів "намагалися атакувати" нафтобазу, але їх "посадили" системою РЕБ. Проте деякі БПЛА впали прямо на резервуари у селі Юрівка – і на базі сталася пожежа.

Як передає Тг-канал Mash, на місці працюють 62 пожежників та 20 одиниць техніки. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Інші атаки на НПЗ і нафтобази на Кубані

Нагадаємо, на нафтопереробних заводах та нафтобаз в Краснодарському краї РФ далеко не вперше відбуваються різноманітні вибухи та пожежі. Часто представники влади регіону при цьому пояснюють інциденти атаками безпілотників.

Так, наприклад, у ніч проти 27 квітня ударні безпілотники атакували Краснодарський край – тоді були зафіксовані влучання та пожежа на нафтопереробному заводі ТОВ "Слов'янськ ЕКО" біля міста Слов'янськ-на-Кубані.

Як заявляв губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв, у регіоні працювали сили та засоби ППО через атаку дронів. Додамо, у місцевих пабліках та росЗМІ писали, що безпілотники також атакували Ільський НПЗ та низку інших об'єктів.

До слова, джерела РБК-Україна повідомили, що у ніч проти 27 квітня СБУ атакувала дронами військовий аеродром "Кущевск" та два нафтопереробні заводи у Краснодарському краї Росії: Ільський та Слов’янський НПЗ.

Також нагадаємо, що перед тим у лютому у Краснодарському краї також палав нафтопереробний завод. Тоді місцеві жителі розповідали, що перед займанням чули звуки вибухів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *