https://www.rbc.ua/static/img/_/k/_kosinyak_kamish_gettyimages_1970946974_be0add6f5a48104997950f90cf2a26ef_1300x820.jpg

Влада Польщі готова за необхідності допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, щоб вони допомогли своїй країні у війні проти Росії.

Про це заявив міністр оборои Польщі Владислав Косіняк-Камиш, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Polsat News.

Він нагадав, що Польща і раніше пропонувала допомогти Україні, щоб військовозобов'язані повернулися на батьківщину.

"Я думаю, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у готелях і кафе, і чують, скільки зусиль ми повинні докласти, щоб допомогти Україні", – сказав він.

Водночас Косіняк-Камиш не розкрив деталей того, як саме Польща буде допомагати.

"Будь-яка підтримка можлива", – заявив він, коментуючи те, як би Польща відреагувала на запит Києва про допомогу у поверненні додому українців, які можуть втратити право на перебування в Польщі після закінчення терміну дії їхніх паспортів.

Нагадаємо, станом на січень 2024 року в країнах Європейського Союзу проживає близько 4,3 млн українців. З них близько 860 000 – це дорослі чоловіки.

Мобілізація в Україні

Нещодавно МЗС України ввело обмеження для консульств в наданні будь-яких послуг для військовозобов'язаних чоловіків, що перебувають за кордоном. Про це рішення МЗС можна дізнатися в матеріалі РБК-Україна.

Сьогодні на урядовому порталі було оприлюднено постанову Кабміну, в якій вказано, що українські чоловіки з 18 до 60 років більше не зможуть отримати закордонні паспорти перебуваючи за кордоном.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *