https://www.rbc.ua/static/img/_/n/_nimechchina_gettyimages_1321985091_c238cb8df09425b38a5fd65e4334e19b_1300x820.jpg

Німеччина не планує позбавляти чоловіків з України статусу біженців, незважаючи на рішення Києва призупинити для них консульські послуги.

Як повідомляє РБК-Україна, про це в коментарі DW заявив представник міністерства внутрішніх справ Німеччини Максиміліан Калль.

"Я впевнений у тому, що це (призупинення консульських послуг – ред.) не вплине на статус біженців з України, які потребують захисту, незалежно від того, чи йдеться про жінок, яких серед таких біженців переважна більшість, чи чоловіків", – заявив Калль.

При цьому в Німеччині відмовляються коментувати рішення України призупинити консульські послуги для чоловіків призовного віку.

"Це суверенне рішення України, яке я не можу коментувати від імені МЗС ФРН", – заявив спікер міністерства закордонних справ Німеччини Крістіан Вагнер.

Що передувало

Нагадаємо, раніше українським чоловікам, які мешкають за кордоном, тимчасово припинили надавати консульські послуги. У МЗС пояснили таке рішення “справедливим ставленням до всіх”.

Також сьогодні, 24 квітня, Кабмін вирішив заборонити пересилання за кордон оформлених паспортів громадянина України чи закордонних паспортів.

Більш детально про нові рішення – у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *