https://www.rbc.ua/static/img/_/f/_facebook_com_securserukraine_18ea1e397318dc2717ea2f242c87544f_1300x820.jpg

У Харківській області викрили рецидивіста, який шпигував для росіян. Окупанти використовували отримані дані для підготовки операцій, зокрема із залучення ДРГ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресцентр Служби безпеки України.

Зрадником виявився мешканець Вовчанського району з кримінальним минулим. 45-річний чоловік раніше відбував покарання за крадіжки та нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до загибелі потерпілого.

У поле зору російської розвідки він потрапив через свої прокремлівські погляди. Зрадник обходив прикордонну місцевість, де відстежував розташування оборонних ліній та вогневих позицій ЗСУ. Координати він позначав на Google-картах.

СБУ зазначає, що розвідінформація потрібна була окупантам для планування бойових операцій, у тому числі із залученням диверсійно-розвідувальних груп.

Спецслужбі вдалося вчасно викрили інформатора та задокументувати його діяльність. Під час обшуків у нього вдома знайшли мобільний телефон з доказами. 

Фігуранту оголосили підозру за ч. 2 ст. 114-2 ККУ (несанкціоноване поширення інформації про ЗСУ). Зрадник перебуває під вартою. Йому загрожує до восьми років за ґратами.

 

 

 

 

 

Фото: у Харківській області спіймали рецидивіста-зрадника (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, СБУ викрила жінку, яка допомагала російським військам у 2022 році. Зрадниця шпигувала для росіян під час боїв за Київ.

Також раніше правоохоронці спіймали у Харкові двох російських інформаторів. Шпигуни передали ворогу дані, які росіяни використовували, що вдарити авіабомбами по українських військ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *