https://www.rbc.ua/static/img/p/i/pixabay_com_45626463c6fab991177aad648a05a373_1300x820.jpg

Російські олігархи, які володіють нерухомістю у Фінляндії, можуть співпрацювати з розвідкою Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови оборонного комітету парламенту Фінляндії Юкки Копра в інтерв’ю Ilta-Sanomat.

Як зазначив Копра, росіяни роками скуповували різні види власності у Фінляндії, що, за оцінкою фінської контррозвідки SUPO, може становити загрозу для безпеки країни. Адже Росія використовувала нерухомість в Україні для подібних цілей напередодні вторгнення.

"Це було систематично. Вони купували та орендували квартири, будинки, нерухомість. Коли почалося вторгнення, на місці були люди в цивільному", – розповів він.

Очільник оборонного комітету фінського парламенту вважає, що російським олігархам ніхто не вказує будувати вілли чи купувати нерухомість для диктатора Володимира  Путіна, але вони можуть робити це з власної ініціативи, нібито як послугу режиму.

"Слід пам'ятати, що якщо власником нерухомості є росіянин, достатньо телефонного дзвінка або листа від спецслужб, щоб передати її державі, незалежно від того, наскільки добрими намірами керується приватний власник. У них є засоби, щоб дуже швидко змінити російську власність за кордоном", – зазначив Копра.

Він також прокоментував інформацію про російські дачі, розташовані на найбільшому фінському озері Сайма, куди, за чутками, кілька років тому приїжджав "на риболовлю" сам Путін.

Одну з ділянок на березі озера Сайма, за даними видання, ще у 2009 році придбав давній друг Путіна, суддя Віктор Хмарін, який побудував там літній будинок і дерев'яну віллу.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що президент Фінляндії Александр Стубб вважає малоймовірним напад Росії на його країну.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *