Минулої доби російські війська вели обмежені наземні удари на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, намагались продовжувати наступ поблизу Бахмута, але не завершили оточення навколо міста, – йдеться в сьогоднішньому звіті Інституту дослідження війни.

Попри те, що російські військові оглядачі стверджували, що бойовики “Вагнера” захопили частину або всю Оріхово-Василівку (11 км на північний захід від Бахмута), спонсор цієї ПВК Євгеній Прігожин заявив, вони не контролюють населений пункт.

Російські війська вели наземні удари поблизу Авдіївки та вздовж західної околиці Донецька, при цьому хоча російські мілблогери вихвалялися, що кремлівські сили увійшли в Красногорівку (9 км на північ від Авіївки),  ISW не знайшло  підтвердження цих тверджень.

карта бойових дій від ISW навколо цього населеного пункту, де зараз точаться найзапекліші бої

12 березня російський мілблогер визнав, що серед сил спецпризначенців спостерігається високий рівень дезертирства.  Стверджував, що жодні їх підрозділи не мають повного комплекту і що деякі командири покинули свої підрозділи, незважаючи на те, що вони отримували щедрі зарплати протягом останніх десяти років.

Міністерство оборони Сполученого Королівства (МО Великобританії) 12 березня повідомило, що російські військовослужбовці зі східних регіонів Росії гинуть в Україні в середньому в сорок разів більше, ніж російські військовослужбовці з Москви та Петербурга.   Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що казахська та татарська меншини становлять 75 відсотків втрат серед російських військових з Астраханської області.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *