https://www.rbc.ua/static/img/g/e/gettyimages_1231820677_56f161e8ddeb013763873346207ef07c_1300x820.jpg

США спільно з Південною Кореєю та Японією укладуть угоди щодо ядерного стримування КНДР.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Yonhap.

Заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл відзначив зусилля щодо забезпечення довіри до зобов'язань США щодо "розширеного стримування" за допомогою двосторонніх платформ з союзниками перед спільними викликами, включаючи загрози, що розвиваються, з боку Північної Кореї.

Розширене стримування означає зобов'язання Америки використовувати весь спектр своїх військових можливостей, включно з ядерною зброєю, для захисту своїх неядерних союзників.

"Я думаю, що ми зробили істотні кроки (для Кореї). Вони покликані дати зрозуміти, що наше розширене стримування є міцним, і ми сповнені рішучості зробити необхідні кроки, щоб підкріпити це послання про партнерство, і розширене стримування під ядерною парасолькою є чітко застосовним зараз , як і у минулому", – заявив заступник.

Під "американською ядерною парасолькою" Кемпбелл, очевидно, мав на увазі сценарій, згідно з яким якщо одна країна стане ядерною, це спонукає інші наслідувати її приклад.

"Я думаю, що вжиття необхідних заходів, щоб запевнити лідерів у тому, що наші зобов'язання залишаються твердими, є найважливішим компонентом зовнішньої політики та національної безпеки Америки", – сказав Кемпбелл.

Ядерний шантаж КНДР

Раніше ми писали, що КНДР провела навчання з ядерної контратаки. Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин спостерігав і керував заходами.

Також днями стало відомо, що Північна Корея провела випробування ракети, здатної нести ядерний заряд.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *