https://www.rbc.ua/static/img/_/s/_ssha_finustanova_gettyimages_1359304215_6f40fe9ee7c507808381452d48f16957_1300x820.jpg

Сполучені Штати Америки занепокоєні зростаючими зусиллями Ірану і терористами з ХАМАС по збору фінансування в південно-східній Азії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Видання зазначає, що цього тижня американські офіційні особи зустрічаються з керівниками нафтової промисловості, представниками регулюючих органів і фінансовими інститутами в Сінгапурі та Малайзії. США хочуть посилити обмеження на експорт іранської нафти і обмежити здатність Росії продовжувати фінансувати її війну проти України.

Bloomberg пише, що США висловили стурбованість тим, що Росія продовжує отримувати критично важливі компоненти через південно-східну частину Азії, використовуючи перекази для маскування кінцевого пункту призначення. До їх числа входять компоненти, які використовуються для ведення війни.

Також команда зі США наполягала на вжитті заходів для боротьби з відмиванням грошей і порушувала питання про ризики, пов'язані зі старими суднами так званого "тіньового флоту" Ірану. 

Санкції США проти Ірану і ХАМАС

Іран фінансує терористів з ХАМАС, тому Вашингтон намагається припинити шляхи отримання доходів як ХАМАСом, так і Іраном.

У січні Велика Британія і США запровадили санкції проти ключових фігур у фінансових мережах ХАМАС і Палестинського ісламського джихаду.

Нещодавно Сполучені Штати Америки та Велика Британія вирішили запровадити нові санкції проти Ірану. Це стало відповіддю на нещодавню атаку Тегерана на Ізраїль.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *