https://www.rbc.ua/static/img/_/o/_oleksiy_gettyimages_c17f1d63309f5922cbca15b9fc912575_1300x820.jpg

Американські спецслужби оприлюднили новий звіт, в якому зазначається, що російський диктатор Володимир Путін не планував вбивати опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

Як зазначається у доповіді, американські спецслужби встановили, що Путін, скоріш за все, не віддавав наказу вбити Навального у лютому, хоча це не звільняє його від відповідальності.

Висновок був узгоджений посадовими особами Центрального розвідувального управління, Офісу директора національної розвідки та розвідувального підрозділу Держдепартаменту США.

За даними видання, оцінка американської розвідки ґрунтується на низці секретних розвідувальних даних, загальнодоступних фактах і те, як час смерті Навального затьмарив переобрання Путіна на другий термін.

Джерела The Wall Street Journal не сказали, чи оцінили США, як саме помер Навальний, хоча повідомлялося, що він пішов з життя від "синдрому раптової смерті", який є загальним терміном, що використовується для опису різних серцевих синдромів.

Водночас давній союзник Навального Леонід Волков заперечив оцінку американської розвідки і сказав, що всі, хто стверджує, що Путін не знав про смерть Навального, "явно нічого не розуміють у тому, як управляється сучасна Росія".

"Ідея про те, що Путін не був поінформований і не схвалив вбивство Навального, просто смішна", – сказав він.

Смерть Олексія Навального

Навальний перебував у в'язниці з 2021 року, коли він повернувся до Росії, одужавши після отруєння, в якому він звинуватив Володимира Путіна. Диктатор заперечував ці звинувачення.

16 лютого 2024 року політик помер в арктичній колонії “Полярний вовк”, де відбував трирічний термін ув'язнення. Смерть політика шокувала світ, і в ній одразу ж звинуватили Путіна.

Про причини смерті Навального офіційно не повідомлялося. Російські ЗМІ припустили, що він пішов з життя через відрив тромбу.

Детальніше про смерть політика в авторському матеріалі РБК-Україна “Вбивство, яке дозволив собі Путін”. Чи вплине смерть Навального на ситуацію у Росії”.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *