https://www.rbc.ua/static/img/e/g/egypt_4930849_1920_82d4e3ed376ff7f2c4e5b4bcccda05c5_1300x820.jpg

Туреччина та Єгипет – традиційно найпопулярніші напрямки для відпочинку українців. Під час війни ситуація дещо змінилася – для багатьох тепер дешевше вирушити в інші країни.

Чи є в цьому році попит на відпочинок у Туреччині та Єгипті, РБК-Україна розповіли керівна директорка компанії Join UP! в Україні Ірина Мосулезна та директор туристичного оператора “Аполло-Тур” Андрій Демура.

Туреччина і Єгипет – найпопулярніші серед українців

Туреччина та Єгипет залишаються найпопулярнішими напрямками для відпочинку українських туристів, за даними туроператора Join UP!. Ці країни відрізняються за кліматом і природою, але схожі широкою базою готелів за системою "все включено".  При цьому в обох країнах пропонується широкий вибір екскурсій, тому отримувати нові враження можна під час кожної поїздки.

"Єгипет і Туреччина залишаються лідерами по бронюванням, як і торік. У 2023-му і 2024-му маємо приблизно однаковий попит, з невеликою тенденцією до зростання у 2024 для обох напрямків", – зазначає у коментарі РБК-Україна керівна директорка Join UP! в Україні Ірина Мосулезна. 

Єгипет і Туреччина залишаються серед найпопулярніших напрямків на літній сезон. Також у лідерах морського відпочинку серед українців влітку – острів Крит у Греції, Болгарія, Чорногорія, Іспанія, Кіпр.

Фото: Пляж у Єгипті (pixabay.com)

Станом на 19 квітня, ціни на відпочинок у Єгипті були від 17 281 грн на одну людину (при розміщенні у двомісному номері), у Туреччині – від 8026 грн на людину.

Якщо до Єгипту туристи подорожують літаком із аеропортів сусідніх країн, то до Туреччини можна також дістатися автобусом з виїздом із міст України – наприклад, Харкова, Запоріжжя, Одеси та Києва. Для двох дорослих з дитиною така подорож коштуватиме від 27 438 грн.

"У Туреччині та Єгипті багато росіян, більшість хочуть відпочивати без них"

Попит на відпочинок у Туреччині та Єгипті суттєво зменшився після початку повномасштабної війни, розповідає у коментарі РБК-Україна директор туристичного оператора "Аполло-Тур" Андрій Демура.

"Бронювання турів до Єгипту і Туреччини все одно є, але якщо ці напрямки раніше лідирували із величезним відривом, то зараз не входять навіть у першу п'ятірку. На обидві країни припадає до 30% бронювань", – розповідає він.

За словами керівника туркомпанії, із 2022 року українські туристи більше орієнтуються на відпочинок у Європі – у лідерах Іспанія, Хорватія, Греція, Кіпр, Чорногорія, Болгарія.

"Зменшення попиту на тури до Єгипту і Туреччини пов'язано із тим, що багато українців зараз живуть у Європі і подорожують із вильотами звідти. У Європі дуже розвинена і розгалужена мережа перельотів, квитки дешеві. Тому та Туреччина з Єгиптом виходить просто "золотою" і немає сенсу переплачувати", – пояснює Андрій Демура.

Він додає: якщо людина живе у Брюсселі чи Амстердамі, то має купу можливостей долетіти дешево й швидко до Іспанії, Кіпру, Хорватії, Чорногорії.

"Лоустерів літає багато, квитки коштують копійки. Туризм у Європі дуже розвинений, там Туреччина і Єгипет – це локації для колишніх країн СНД. Європейці не звикли так масово відпочивати у цих країнах, як українці", – каже фахівець.

Фото: Відпочинок у Туреччині, Кемер (unsplash.com)

Водночас більшість бронювань турів до Туреччини та Єгипту – від людей, які подорожують із України. Звідси дешевше полетіти на відпочинок до цих країн із найближчих європейських аеропортів.

"Другий фактор – у Туреччині та Єгипті дуже багато росіян. І переважна більшість туристів хочуть мінімізувати свій відпочинок поруч з ними. В Європі їх суттєво менше, у деяких країнах немає взагалі", – звертає увагу Андрій Демура.

Чи впливає на відпочинок у Єгипті ситуація в регіоні

Як повідомили у Join UP!, компанія продовжує виконувати туристичну програму до Єгипту без змін.

"Останні події у регіоні не вплинули на авіасполучення та роботу курортів. Наразі загроз безпеки для туристів на курортах Хургада та Шарм-еш-Шейх немає згідно з офіційними заявами влади та відповідно до інформації від партнерів. Курорти працюють у звичайному режимі", – звертають увагу в компанії.

Обсяги бронювань по напрямку Єгипет на українському ринку тільки зростають.

"Ми слідкуємо за розвитком ситуації в регіоні та готові оперативно інформувати щодо будь-яких змін та вживати необхідних заходів безпеки для туристів", – зазначають у Join UP!.

Фото: Туристи у Хургаді (unsplash.com)

Попит на відпочинок у Єгипті серед українців не змінився через загострення ситуації в регіоні, розповідає Андрій Демура:

"Українців це не лякає, зниження попиту на Єгипет через останні події в регіоні не відмічається. Це впливає на попит серед європейських туристів. Від українських туристів, коли раніше щось траплялося, завжди отримували дзвінки: "Ну що там, подешевшало?".

Нагадаємо, ми писали про автобусні тури і що треба знати про плюси і мінуси таких поїздок.

Також ми розповідали, що подорожі за кордоном для українців стали дешевшими. Це пов'язано зі співпрацею українських та європейських туроператорів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *