https://www.rbc.ua/static/img/i/m/imgonline_com_ua_resize_p8wjqbky1dm_89508fbd4e1c265053831bbf20c09aca_1300x820.jpg

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч з міністром торгівлі США Джиною Раймондо. Однією з тем обговорень став вплив на виробництво ракет і дронів у Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу українського уряду у Telegram.

За словами Шмигаля, він поговорив із Раймондо про посилення санкцій проти Росії, зокрема у сфері високих технологій.

"Маємо послабити здатність агресора виробляти нові ракети і дрони. Якісне застосування санкцій – найважливіший напрямок протидії російській зброї", – зазначив прем'єр.

Також на зустрічі він окремо порушив тему конфіскації російських активів.

При цьому сторони обговорили двосторонню економічну співпрацю. Як підкреслив Шмигаль, доступ до ринків і торгівля є найефективнішим способом підтримки економіки нашої країни, коли інвестиційні проекти все ще плануються.

"Ініціатива Джини Раймондо щодо звільнення від мит української сталі стала важливою підтримкою для підприємств, які працюють у містах під постійними обстрілами", – розповів глава уряду.

Санкції проти Росії

Нагадаємо, країни Заходу вже запровадили велику кількість санкцій проти Росії після того, як її солдати вторглися в Україну. Зокрема, обмеження стосуються експорту окремих товарів до РФ, які можуть використовуватись в оборонній промисловості.

Незважаючи на це, країна-агресор знаходить шляхи обходу санкцій. У ракетах і дронах, якими РФ б'є по Україні, виявляють десятки іноземних деталей, зокрема з країн Заходу.

У січні Національне агентство протидії корупції писало про те, що в російських ракетах Х-59 виявили 42 деталі іноземних компаній.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *