В Антимонопольний комітет взялися за цю справу після того, як до них звернувся споживач

Проти компанії “Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб’юшн” Антимонопольний комітет України порушив справу. В усьому винні можливе поширення неправдивої інформації в рекламі для пристроїв для нагрівання тютюну IQOS.

Про це стало відомо завдяки новій інформації прес-служби Антимонопольного комітету.

Повідомляється, що справа проти “Філіп Морріс” була відкрита через поширення непідтвердженої інформації про менший у порівнянні з цигарками ризик для здоров’я при використанні системи IQOS.

В Антимонопольному комітеті взялися до цієї справи після того, як до них звернувся споживач. Він заявив, що протягом 2018-2021 років користувався системою IQOS, і це безпечніше для здоров’я, ніж звичайні цигарки.

Проте споживач зазначив, що не знайшов належного підтвердження правдивості цієї інформації. Зрештою, компанія “Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб’юшн” не надала АМКУ підтверджень таких своїх заяв:

  • “повний перехід на IQOS становить менший ризик для вашого здоров’я, ніж продовження куріння”.
  • “IQOS виділяє на 95% менше шкідливих хімічних речовин, порівняно з сигаретами”.

Отже, АМКУ резюмує, що такі заяви тютюнової компанії можуть порушувати закон “Про захист від недобросовісної конкуренції”, а саме поширювати інформацію, що вводить в оману.

Антимонопольний комітет також нагадав, що, за даними Міністерства охорони здоров’я, міжнародні дослідження свідчать, що будь-яка система нагріву тютюну є небезпечною і не зменшує ризики від куріння.

Джерело.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *