Співробітники Служби безпеки України та Національного антикорупційного бюро викрили на корупції міського голову м. Суми та директора Департаменту інфраструктури міста.

Посадовці вимагали хабарі від місцевих підприємців за безперешкодне ведення бізнесу у місті.

Задокументовано, що вони «обклали даниною» місцеву компанію, яка займалася вивезенням сміття. Фігуранти вимагали з підприємця 2 млн 130 тис. грн. У разі відмови платити – погрожували штучними перешкодами у веденні бізнесу.

СБУ та НАБУ затримали обох фігурантів «на гарячому», у момент отримання одного із траншів неправомірної вигоди у розмірі 1,4 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Пізніше посадовцям буде обрано запобіжний захід.

Викриття зловмисників проводили за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Прим.: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *