https://www.rbc.ua/static/img/2/_/2_rbc_ua_26e3b9e5eafdbb609c4f689596a912f0_1300x820.jpg

Українські захисники збили російський бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою ЗРК С-200.

Як повідомляє РБК-Україна, про це в коментарі The War Zone заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Як пише видання, в ексклюзивній розмові начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, заявив, що російський бомбардувальник був збитий зенітно-ракетним комплексом дальнього радіусу дії С-200.

Раніше Буданов розповів, що українські захисники тиждень вичікували, доки російський бомбардувальник Ту-22М3 вийде на потрібний рубіж, щоб його знищити.

Знищення Ту-22М3

19 квітня Російська Федерація в черговий раз намагалася завдати ракетного удару по південних областях України. Росіяни традиційно задіяли для цього ракети Х-22, які запустили два бомбардувальники Ту-22М3.

Однак цього разу окупанти отримали удар у відповідь – українські захисники вперше збили один із літаків Ту-22М3, який проводив атаку.

Джерела РБК-Україна повідомляли, що для знищення бомбардувальника використали комплекс С-200, який модифікували спеціалісти ГУР. Але на той час офіційних підтверджень цієї інформації не було.

Більш детально про Ту-22М3 можете дізнатися у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

 

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *