https://www.rbc.ua/static/img/_/t/_tes_centrenergo_com_53dcb77476a3f63402348efe32e9ce75_1300x820.jpg

У ДТЕК порахували загальну кількість атак на українські теплоелектростанції з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар виконавчого директора ДТЕК Дмитра Сахарука.

"Якщо рахувати від початку повномасштабного вторгнення, то це вже окупанти майже 180 разів обстріляли наші теплоелектростанції", – розповів він.

За його словами, обстріл окупантів, що відбвся 27 квітня, був четвертою великою атакою після аналогічних обстрілів 22, 29 березня і 11 квітня.

"Зараз аналізуємо наслідки цієї атаки (27 квітня, – ред), пошкодження серйозні. Чотири станції зазнали досить значних пошкоджень", – додав Сухарук.

Атаки РФ на ТЕС в Україні

Російські війська постійно атакують теплоелектростанції в Україні. Так, під час атаки 22 березня ударами РФ було пошкоджено всі блоки Бурштинської та Ладижинської ТЕЦ.

29 березня під час чергового обстрілу було атаковано одразу три теплоелектростанції в Україні. Зокрема, було поранено енергетика. Тоді повідомлялося про загалом 160 ударах по теплоелектростанціях з початку вторгнення.

11 квітня під час масованого удару по Україні була повністю зруйнована Трипільська ТЕС у Київській області. До цього вона була найбільшим постачальником електроенергії відразу в три регіони – у Київську, Черкаську та Житомирську області.

А в ніч на 27 квітня російські окупанти атакували чотири теплоелектростанції ДТЕК.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *