https://www.rbc.ua/static/img/_/t/_t_72_4e6380ca79d6984afef63a1ec3b091c4_1300x820.jpg

Російська Федерація покладається на величезні запаси техніки й іншого обладнання часів СРСР, щоб підтримувати операції і втрати в Україні на рівні, що набагато перевищує можливості нинішнього російського оборонного фонду.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що Росія не зможе мобілізувати свій оборонний фонд для поповнення запасів техніки радянських часів упродовж багатьох років.

В якості аргументів наводяться дані британського Міжнародного інституту стратегічних досліджень (МІСД), який у лютому повідомив, що Росія здатна підтримувати нинішні темпи втрат техніки (понад 3 тис. бойових броньованих машин на рік) щонайменше протягом двох-трьох років, переважно за рахунок реактивації техніки зі складів.

За оцінками МІСД, Росія втратила понад 3 тис. бойових броньованих машин у 2023 році та близько 8 тис. з початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року. Водночас, агресор відновив щонайменше 1180 основних бойових танків та близько 2470 бойових машин піхоти і бронетранспортерів, що були розконсервовані зі складів у 2023 році.

У звіті також нагадали інформацію українського військового оглядача Костянтина Машовця про те, що російська оборонно-промислова база здатна виробляти 250-300 нових і модернізованих танків на рік та ремонтувати ще 250-300 танків на рік.

"Росія, ймовірно, буде намагатися адекватно забезпечувати свої підрозділи матеріальними засобами у довгостроковій перспективі без переведення російської економіки на воєнні рейки – кроку, якого Владімір Путін дотепер намагався уникати", – йдеться у звіті ISW.

Нагадаємо, днями Інститут вивчення війни повідомляв, що Путін, імовірно, намагається послабити владу міністра оборони РФ Сергія Шойгу за відсутність воєнних успіхів в Україні.

За даними британської розвідки, Росія істотно наростила виробництво зброї у 2023 році, але це все одно не здатне цілковито задовольнити потреби агресора під час війни.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *