https://www.rbc.ua/static/img/d/s/dscf6293_enhanced_nr_id96589_1300x867_0dd6f70c54a75ec74e1e5739ede9635b_1300x820.jpg

Росія використовує для виробництва озброєнь західні верстати. Їхня загальна вартість досягає кількох сотень мільйонів доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника Офісу президента України Андрія Єрмака у Telegram.

Він розповів, що західні верстати із числовим програмним управлінням росіяни використовують на виробництвах. Також питання у тому, де вони беруть софт для роботи верстатів.

"Загалом, все це – про зброю, якою нас вбивають", – наголосив Єрмак.

Він уточнив, що загальна сума вартості західних верстатів та їх запчастин, які є в розпорядженні РФ, за 2023 рік становила 335 млн доларів, з яких 231.6 млн доларів – це самі верстати, а 123.3 млн доларів – це запчастини до них.

"Без верстатів Росія не зможе виробляти озброєння та воювати", – додав керівник ОП.

Іноземні деталі у російському озброєнні

Нагадаємо, останній місяць російські окупанти посилено обстрілюють Україну своїми ракетами та дронами. Для виробництва такого озброєння ворог використовує іноземні деталі.

У ракетах росіян неодноразово знаходили компоненти іноземного походження. Зокрема їх виробляли навіть компанії країн-союзників України.

Зокрема, у березні президент України Володимир Зеленський розповів, що у гіперзвукових ракетах “Кинжал” виявили щонайменше 49 іноземних деталей. Схожа ситуація і з Х-101.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *