https://www.rbc.ua/static/img/g/e/gettyimages_1230343116_047b2f1714df9033ca3aae34599ab4de_1300x820.jpg

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес ухвалив рішення на кілька днів призупинити виконання своїх обов'язків на тлі корупційного скандалу довкола його дружини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Мені треба зробити паузу і подумати. Мені терміново потрібна відповідь на запитання, чи варто мені очолювати уряд, чи відмовитися від цієї честі", – заявив Санчес.

Він також підкреслив, що найближчого понеділка публічно оголосить про своє рішення щодо того, чи залишиться він на посаді прем'єр-міністра, чи піде у відставку.

За даними Reuters, Санчес зробив свою заяву того ж дня, коли іспанський суд розпочав попереднє розслідування можливого вчинення його дружиною Бегоною Гомеза корупційних дій.

"Суд, який веде розслідування, не надав його деталей, оскільки справа непублічна. Зазначається лише, що суд розглядає скаргу антикорупційної організації "Чисті руки", лідер якої пов'язаний із праворадикалами", – зазначили джерела агентства.

За даними цієї організації, дружина прем'єр-міністра нібито використала свій вплив, щоб отримати спонсорів для університетської програми, яку вона веде.

"За словами Санчеза, серйозність отриманих ним та дружиною звинувачень потребує виваженої реакції", – додали джерела.

Нагадаємо, раніше Санчес заявив про необхідність збільшення інвестицій в оборонну промисловість на європейському рівні перед агресією Росії. Зокрема, щоб зміцнити потенціал стримування та підняти промисловість сектора до рівня, що відповідає європейській економіці.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *