Парламент Грузії на засіданні 10 березня провалив голосування за законопроєкт “Щодо прозорості іноземного впливу”, через який у країні почалися масові протести. Про це повідомляє Netgazeti.

Ініціативу почали розглядати 7 березня, коли вже відбувалася акція протесту, парламент ухвалив законопроєкт у першому читанні.

Після двох днів масових протестів і сутичок між мітингувальниками й поліцією керівна партія Грузії “Грузинська мрія” оголосила про відкликання законопроєкту, проте такої процедури не існує – депутатам потрібно було відхилити законопроєкт під час розгляду в другому читанні.

Сьогодні, як зазначило “Эхо Кавказа”, у грузинському парламенті зареєструвалося 112 депутатів. Результати голосування за законопроєкт у другому читанні такі: один – за і 35 – проти.

“Грузинська мрія” не брала участі в голосуванні, проти ініціативи проголосували представники опозиції, єдиний, хто голосував “за” – це один із лідерів “Грузинської мрії” Давід Самхарадзе (у першому читанні він теж підтримав законопроєкт), додає портал “Новости-Грузия”. Як пише Netgazeti, пізніше Самхарадзе заявив про технічну помилку: він стверджує, що в другому читанні не голосував за ініціативу.

У парламенті Грузії планували розглянути також законопроєкт “Про реєстрацію іноземних агентів”, запропонований рухом “Сила народу”. Оскільки законопроєкт не встигли розглянути в першому читанні, ініціатори його відкликали.

Джерело: ІА “Новости-Грузия”

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *