https://www.rbc.ua/static/img/_/v/_viyskovi_osin_2023_kreminna_luganska_oblast_gettyimages_1692168198_4dc135a0490550a395659dd0ea0060bb_1300x820.jpg

Прикордонники вступили в бій з російською ДРГ в Сумській області. Окупанти підготувалися, влаштувавши засідку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ДПСУ.

"Ворожу засідку з понад десятком диверсантів виявили прикордонники на одному з напрямків. Завʼязався стрілецький бій", – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у ДПСУ, для посилення висунулися резерви підрозділів Держприкордонслужби та Сил оборони, задіяли артилерійський і мінометний розрахунки. 

"У результаті зіткнення ворог відійшов", – додали прикордонники.

Ситуація у Сумській області

Російські війська постійно обстрілюють прикордоння Сумської області. У липні 2023 року на тлі збільшення обстрілів з артилерії в Сумській області оголосили евакуацію з 5-кілометрової прикордонної зони з Росією.

А в лютому 2024 року в Сумській області заборонили рух автомобілів ділянками доріг у прикордонні. Знову ж таки, йшлося про 5-кілометрову зону від кордону.

Нагадаємо, 27 січня російська ДРГ розстріляла двох людей в Сумській області. Будинок загиблих знаходився у селі Андріївка, розташованому у 5-кілометровій прикордонній з Росією зоні.

Додамо, що останнім часом окупанти почали використовувати нову тактику у прикордонних регіонах. Вони перейшли на поодинокі обстріли цивільного транспорту. Так, у середині квітня російські війська прицільно розстріляли автомобіль у прикордонні Чернігівської області. Водій, який віз продукти місцевим жителям, загинув. Це вже не перший подібний випадок.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *