https://www.rbc.ua/static/img/i/m/imgonline_com_ua_resize_exgzru1c5xy_776c9965b3c37a5561035b46c2e8b938_1300x820.jpg

Німеччина надасть Україні грант на суму 45 млн євро для відновлення енергетики після російських атак.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства енергетики України.

Як зазначається, відповідний документ підписав голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький та керівництво Німецького банку розвитку KfW для фінансування проєкту "Підвищення ефективності передачі електроенергії". 

"Дуже важливим для нас є те, що кошти можуть бути спрямовані на різні напрямки для відновлення і посилення стійкості об’єктів системи передачі, які перебувають під ударами ворога", – наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Окрім цього, кошти підуть на закупівлю обладнання для енергоефективної модернізації, автоматизації та реконструкції підстанцій НЕК "Укренерго".

Загалом, завдяки підтримці Німецького банку розвитку KfW за період військової агресії Росії НЕК "Укренерго" залучено понад 177 млн євро кредитних та грантових коштів для відновлення та розбудови мережі передачі електроенергії.

Окремо Галущенко подякував Німеччині за найбільший внесок до Фонду підтримки енергетики України – 225 млн євро.

Удари РФ по енергетичній інфраструктурі України

Нагадаємо, з початку весни російські війська знову почали активно атакувати об'єкти енергетичної інфраструктури України.

Так, 8 травня окупанти завдали чергового масованого удару по Україні із застосуванням крилатих і балістичних ракет, а також ударних дронів. Головною ціллю ворога були об'єкти енергетичної інфраструктури.

Як повідомили у ДТЕК, було пошкоджено три українські ТЕС.

Допомога Україні від Німеччини

Нагадаємо, нещодавно Німеччина передала Україні черговий великий пакет військової допомоги. Серед іншого, ЗСУ отримали нові дрони, снаряди для танків і артилерії.

До того ж у лютому генеральний інспектор Збройних сил Німеччини генерал Карстен Бройер пообіцяв головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському короткострокову підтримку України в розмірі понад 100 мільйонів євро.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *