https://www.rbc.ua/static/img/_/m/_mobilna_grupa_gettyimages_1250347355_1058d3a05337e273cfb72512d6ca5a05_1300x820.jpg

Російські загарбники для повітряної атаки по території України цієї ночі застосовували як дрони-камікадзе типу “Шахед”, так і інші безпілотники. Силами та засобами протиповітряної оборони були знищені п'ять ворожих цілей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку Генерального штабу ЗСУ.

У ранковому зведенні у військовому командуванні зазначили, що у ніч проти 28 квітня війська РФ атакували Україну загалом 9 безпілотниками. 

"Вночі, російські окупанти вчергове атакували Україну – задіяли 4 БпЛА типу "Shahed" та 5 БпЛА невстановленого типу", – йдеться в публікації.

Як поінформували в Генштабі, оборонці неба знищили усі ворожі дрони типу "Шахед", а також 1 невстановлений безпілотник.

"Силами та засобами протиповітряної оборони України всі БпЛА типу "Shahed" та 1 БпЛА невстановленого типу було знищено", – розповіли військові. 

Били не тільки дронами

Як розповів командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук, ворог запускав для повітряного удару по Україні також зенітну керовану ракету С-300 із Бєлгородської області (РФ).

4 "Шахеди" були запущені  із мису Чауда (окупований Крим), 5 безпілотники невстановленого типу з окупованої частини Херсонської області.

Відбиття повітряної атаки велося у 5 областях

"В результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами та розрахунками мобільних вогневих груп Повітряних Сил усі чотири "Шахеди" знищено на:

  • Київщині,
  • Вінниччині,
  • Хмельниччин,
  • та Кіровоградщині.

Один безпілотник невстановленого типу знищено МВГ Сил оборони України на Миколаївщині", – розповів генерал.

Нічна атака дронів

Нагадаємо, війська РФ ще ввечері 27 квітня запустили групу дронів-камікадзе для завдання ударів по території України. У низці областей оголосили повітряну тривогу. Ворожі баражуючі боєприпаси маневрували кілька годин, долітали і на захід країни.

Про відбій загрози через ударні безпілотники противника військові заявили о 03:54.

Проте пізніше російські окупанти запустили нову групу безпілотників для повітряної атаки. У Миколаєві під час тривоги пролунали вибухи.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *