https://www.rbc.ua/static/img/_/m/_mobilna_grupa_gettyimages_1250347355_17a0de58759cf250489bf15e0eac0670_1300x820.jpg

Цієї ночі російські загарбники під час повітряної атаки запустили по Україні 16 дронів-камікадзе та балістичні ракети. Сили оборони знищили майже усі ворожі ударні беспілотники.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку Генерального штабу Збройних сил України та Telegram командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука.

У ранковому зведенні у військовому командуванні зазначили, що силами та засобами протиповітряної оборони були ліквідовані 15 "Шахедів".

"Вночі, російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 16 БпЛА типу "Shahed". Силами та засобами протиповітряної оборони України 15 цих ударних БпЛА було знищено", – розповіли в Генштабі.

Але ворог бив не тільки "Шахедами", а і балістикою. Як розповів генерал Олещук, цієї ночі російські окупанти атакували Україну також 2 балістичними ракетами "Іскандер-М" із Бєлгородської обл. (РФ).

Він уточнив, що 16 ударних дронів противник запускав із мису Чауда (окупований Крим) і Курської обл. (РФ).

Деталі бойової роботи по відбиттю атаки

"Відбивали удар зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України, залучались засоби радіоелектронної боротьби", – зазначив генерал. 

Командувач ПС також розповів, що цієї ночі захисниками неба збито 15 "Шахедів" у чотирьох регіонах:

  • Миколаївській,
  • Одеській,
  • Київській, 
  • Черкаській областях.

Нагадаємо, перед тим у Військово-Морських Силах інформували, що їхні військовослужбовці цієї ночі "приземлили" чотири дрони-камікадзе противника у небі над Миколаївською областю.

Крім того перед тим про збиття усіх ворожих ударних безпілотників над столицею інформували в Київській обласній військовій адміністрації, проте точна кількість знищених повітряних цілей противника над Києвом тоді не вказувалася.

Атака "Шахедів" по Україні вночі 23 квітня

Раніше повідомлялося, що цієї ночі російські загарбники знову запустили дрони-камікадзе для завдання ударів по Україні. Ворог застосував кілька груп "Шахедів", і повітряна тривога була оголошена у низці областей країни.

Пізніше стало відомо, що в Одесі пролунав вибух. Крім того, сили та засоби ППО відбивали ворожу атаку і в Києві, у столиці було чути вибухи.

Як з'ясувалося, що в Одесі через російську атаку були пошкоджені будинки та сталася пожежа в житловому секторі. Співробітники ДСНС врятували 34 людей, з них – троє дітей. Також відомо, що постраждали 7 осіб, серед яких дві дитини.

Додамо, вже під ранок у Київській МВА поінформували, що ППО у столиці знищила усі ворожі дрони-камікадзе, які війська РФ запустили для ударів по Києву. Постраждалих та руйнувань не зафіксовано.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *