Протягом останніх кількох виборчих кампаній у росії багато учасників цього процесу вказували на масові фальсифікації та порушення виборчого процесу.

Так, напередодні виборів до держдуми росії в 2021 році російська влада не допустила жодного міжнародного спостерігача. А російська ЦВК взагалі закрила доступ до всіх камер спостереження на всіх виборчих дільницях.

У той самий час, у більшості регіонів жителі вийшли на вулиці після того, як з’явилися перші дані від ЦВК про попередні результат голосування і це була не всебічна підтримка чинної влади та її партій сателітів, а навпаки люди висловлювали протест і говорили про масові фальсифікації.

Тоді в росії вибори показали, що час прозорих, чесних та конкурентних виборів минув, залишилася лише ілюзія, яка спрямована на ту невелику кількість людей, які з якихось причин підтримували чинну владу в країні.

І тепер саме ці люди пішли воювати в Україну, повністю довіряючи та підтримуючи свого правителя.

В Україні в цей самий час і регіонах, що конкретно межують з росією, за соціологічними опитуваннями, проведеними кількома незалежними на той час групами, громадяни України підтримували будь-кого, але не проросійськи налаштованих політиків, українську опозицію – так, чинну владу – так, місцевий олігархат – так, але не було навіть 0,1 відсотка тих, хто готовий був підтримати проросійськи налаштованого політика чи активіста.

То навіщо ж росії проводити у захоплених, окупованих військовими українських областях так звані “референдуми”?

Річ в тому, що військові, їхні рідні з-поміж тих, хто і в 2021, і раніше на виборах повністю підтримували президента путіна, повинні бачити результати своїх дій, і мають виключно виправдувальний характер як для росіян, так і для тих країн, які на цей момент тримають нейтралітет до військового вторгнення російської армії в Україну.

Ці референдуми не мають нічого спільного з легітимністю, як і більшість виборів останніх років у самій росії, це картинка власному електорату, матерям загиблих синів, батькам та дідам, які не дочекаються повернення своїх близьких та родичів з України вже ніколи.

Референдуми — це спроба легітимізації для російської аудиторії всіх тих труднощів, які відбуваються вже зараз та майбутніх у їхній країні, щоб згодом можна було хоч якось пояснити всі ті людські жертви, які спровокували дії після 24 лютого 2022 року.

Єдиний важливий для українців «референдум», який вони на 100% підтримують, це дії українських військових, які звільнятимуть та зачищатимуть «електоральне» поле путіна на окупованих українських територіях.

Джерело – Матрица Свободи

от Admini4

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *