Глава МЗС України Дмитро Кулеба у понеділок, 31 січня, анонсував два тижні “інтенсивної дипломатії” задля зміцнення безпеки країни, повідомляє прес-служба відомства.
 
 
За його словами, лише цього тижня у Києві одночасно перебуватимуть з візитами прем’єр-міністри трьох держав.
 
“Ми, дійсно, зберігаємо пильність та враховуємо кожен сценарій. Але дипломатія продовжує роботу, а ситуація залишається у руслі дипломатичних переговорів. Це головний результат інтенсивної дипломатії на користь безпеки України та українських громадян”, – зазначив Кулеба.
 
Міністр нагадав дипломатичні контакти президента Володимира Зеленського, зокрема, телефонні розмови з лідерами США Джо Байденом та Франції Еммануелем Макроном.
 
“Ми спочатку будували цю дипломатію таким чином, щоб центр був у Києві. Ми називаємо це мережевою дипломатією. Ми знаємо, що вони говорять Росії і що росіяни говорять у відповідь”, – наголосив Кулеба.
 
Він пояснив, що завдяки мережевій дипломатії інтенсивні дипломатичні контакти партнерів із російською стороною проходять у тісній координації з Україною, а Росія звідусіль чує єдину узгоджену з Україною позицію.
 
“Наступні два тижні яскраво це продемонструють. Тільки цього тижня у нас одночасно перебуватимуть три прем’єр-міністри трьох різних країн”, – сказав Кулеба, уточнивши, що йдеться про прем’єрів Великої Британії, Нідерландів та Польщі.
 
А за тиждень відбудеться візит до України глав МЗС Німеччини та Франції, які відвідають Донбас.
 
Також глава МЗС анонсував низку телефонних розмов та онлайн-зустріч: “У нас будуть два дуже насичені дипломатичні тижні”, – додав він.
 
Крім того, Кулеба заявив, що Україна вже розпочала ще один напрям роботи – залучення підтримки партнерів для збереження фінансової та економічної стабільності держави.
 
Зазначимо, також цього тижня очікується візит в Україну президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4442445-mzs-rozpochynaie-dva-tyzhni-intensyvnoi-dyplomatii

Від Admini4