https://www.rbc.ua/static/img/i/m/imgonline_com_ua_resize_tqqryzdclmebohz2_4468315608729524603ab6af68693f5e_1300x820.jpg

Росія проникла у всі політичні групи в Європейський парламент. Це стосується навіть європейських консерваторів і реформістів (ЕСР).

Про це заявив колишній прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, пише РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю Euractiv.

Це за його словами, пояснюється тим, що росіяни є "майстрами пропаганди".

"Росіяне дуже активні у всіх (політичних, – ред) групах ЄС", – сказав Моравецький, додавши, що він "не здивований" останнім скандалом, так званим RussiaGate.

О чем речь?

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Бельгії Александр де Кроо заявив, що РФ підкупала депутатів Європейського парламенту для поширення пропаганди. За його словами, було налажено тісне співробітництво між бельгійськими та чеськими спецслужбами з метою розгрому російської пропагандистської мережі. В Бельгии почали розслідування.

У свою чергу, прем’єр Бельгії повідомив журналістам, що це було сказано з санкціями Чехії проти новинного сайту "Голос Європи". З допомогою нього також поширювалася російська пропаганда. 

До цього 27 березня розслідування чеської і польської влади виявило те, що, за їх словами, в Європі діяла проросійська операція впливу в Європі за участю проросійської пропагандистської мережі, координованої РФ – "Голос Європи". Зокрема, це ЗМІ все ще рече з Казахстану.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *