https://www.rbc.ua/static/img/f/l/flickr_com_jeepersmedia_3edd28691b50d934b5898a904c87a68b_1300x820.jpg

Російські онлайн-кампанії з впливу на майбутні президентські вибори в США активізувалися за останні 45 днів. Однак це відбувається повільнішими темпами.

Про це заявила компанія Microsoft, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Зазначається, що пов'язані з Росією акаунти поширюють суперечливий контент, націлений на американську аудиторію, зокрема критикують підтримку України з боку США.

У Microsoft уточнили, що російська активність не така інтенсивна, як під час попередніх виборів, однак вона може посилитися найближчими місяцями.

"Повідомлення про Україну – через традиційні засоби масової інформації та соціальні мережі – набрали обертів за останні два місяці завдяки поєднанню прихованих і явних кампаній, що охоплюють щонайменше 70 груп діяльності, пов'язаних із Росією, які ми відстежуємо", – заявили в Microsoft. 

Компанія уточнила, що найбільш плідна з таких російських кампаній пов'язана з адміністрацією диктатора Володимира Путіна. Американські політичні оглядачі вважають, що зловмисне використання штучного інтелекту під час виборів у США стане ключовою проблемою, але в Microsoft запевняють, що простіші цифрові підробки зустрічаються частіше, ніж діпфейки.

Країни Заходу побоюються російського втручання в процес виборів

Росія намагається втрутитися у виборчий процес країн Заходу вже не вперше. Цього року в США відбуватимуться президентські вибори, тому у Вашингтоні стурбовані можливим втручанням з боку Москви. Про це говорив ще в лютому радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Пізніше Bloomberg писало, що США і Велика Британія провели переговори на високому рівні щодо ризиків безпеки, які можуть виникнути під час проведення виборів. Йшлося про втручання в цей процес Росії.

А в березні голова Головної виборчої комісії Ліна Петронене говорила, що РФ і Китай цього року готуються вплинути на результат виборів у Литві.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *