Голова КНР Сі Цзіньпін під час переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном висловив готовність співпрацювати з Францією для припинення розв’язаної рф війни проти України шляхом переговорів.

Про це з посиланням на неназване французьке дипломатичне джерело повідомляє Reuters.

«Президент (Макрон – ред.) і Сі домовилися «наполегливо працювати», щоб прискорити закінчення війни і добитися початку переговорів із повною повагою до міжнародного права», – цитує співрозмовника видання.

Водночас він не уточнив, чи готовий Китай змінити свою позицію щодо війни, зауваживши, що обидві сторони погодилися провести подальші переговори.

Крім того, за словами співрозмовника, Сі Цзіньпін сказав Макрону, що готовий зателефонувати Президентові України Володимиру Зеленському – «коли буде слушний час».

У коментарях після зустрічі з французьким лідером Сі повторив позицію Китаю щодо війни, закликавши Україну та росію якнайшвидше поновити мирні переговори і знайти політичне рішення.

Як повідомляв Укрінформ, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та президент Франції Еммануель Макрон у середу розпочали триденні візити до Китаю, під час яких, зокрема, планують обговорити з китайським керівництвом питання активізації участі Пекіна в припиненні розв’язаної росією війни проти України.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *