https://www.rbc.ua/static/img/_/p/_prapor_gettyimages_1528273646_3c7bc2d3ecbea25eb7acd52559b536f7_1300x820.jpg

Литва передасть Україні радари для систем протиповітряної оборони. Це “заповнить прогалину” в українській ППО.

Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кашюнас, повідомляє РБК-Україна з посиланням на “АрміяInform”.

"Литва прагне заповнити ще одну прогалину в протиповітряній обороні України – ми купимо радари. Зараз ми переглядаємо наші пріоритети, щоб якнайшвидше зробити свій внесок у безпеку України радіолокаційними системами повітряного простору. Усі альтернативи придбанню протиповітряної оборони повинні бути використані та зроблені терміново", – зазначив міністр.

Він нагадав, що потреби у ППО є найбільш актуальними для України. При цьому ЗСУ не вистачає не лише систем ППО для захисту неба, а й боєприпасів.

"За кілька місяців Україна, ймовірно, знову зіткнеться з нестачею боєприпасів. Тому потрібно шукати можливості для негайного надання боєприпасів. Тепер для цього є хороша можливість на міжнародних ринках", – додав Кашюнас.

ППО для України

Нагадаємо, російські окупанти регулярно б'ють по Україні різним озброєнням. Для атак вони використовують дрони, ракети, авіаційні бомби і не тільки.

Зокрема, останнім часом для українських сил протиповітряної оборони проблемою стали постійні атаки балістичною зброєю. Для знищення подібних повітряних цілей Україна має лише кілька систем, одна з них Patriot.

Українські чиновники посилили заклики до союзників щодо передачі таких систем. Як розповідав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, зараз ведуться переговори про чотири батареї Patriot для українських воїнів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *