У понеділок, 27 червня, путінські війська завдали удару по ТЦ у Кременчуці. Дві ворожі ракети влучили у торговельний центр “Амстор”, де було багато мирних жителів. Станом на ранок 28 червня відомо, що загинуло 18 людей, 60 постраждали, понад 40 людей вважаються зниклими безвісти.

Позицію глав Німеччини, США, Канади, Франції, Великобританії, Італії та Японії було оприлюднено на офіційному акаунті саміту в Ельмау у Twitter у понеділок, 27 червня.
Напади російських окупантів на цивільний об’єкт, у якому перебувало близько тисячі осіб, світові політики назвали мерзенним.

“Ми, лідери G7, рішуче засуджуємо мерзенний напад на торговий центр у Кременчуці. Ми разом з Україною оплакуємо безневинних жертв цієї жорстокої атаки. Невибіркові напади на безневинних мирних жителів є воєнним злочином. Президент росії путін та інші винні будуть притягнуті до відповідальності”, – йдеться у заяві.

Лідери G7 підтвердили “непохитну підтримку України”, а також запевнили, що продовжать надавати українцям фінансову, гуманітарну, а також військову підтримку.

“Ми не заспокоїмося, доки росія не закінчить свою жорстоку та безглузду війну з Україною”, – додали політики.

Цивілізований світ не має наміру заплющувати очі на звірства окупаційних військ росії, демократичне суспільство притягне кремль до відповідальності за злочини, скоєні окупантами в Україні.

Світові лідери не залишили поза увагою терористичний акт кремля – ракетний удар у Кременчуці.
Про це посол США в Україні Бріджіт Брінк написала увечері у понеділок, 27 червня, у своєму акаунті у Twitter. Вона зазначила, що бачила наслідки ворожого удару по мирних жителях.

“Жахливі повідомлення та фото надходять із Кременчука після ракетного удару росії по переповненому людьми торговому центру. Світ притягне кремль до відповідальності за звірства в Україні”, – написала Брінк.

Також на ворожу атаку відреагував державний секретар США Ентоні Блінкен. Він написав у Twitter, що сьогодні весь світ жахнувся від російського ракетного удару по переповненому торговому центру у Кременчуці.

“Ми продовжимо підтримувати наших українських партнерів та залучати росію, у тому числі винних у звірствах, до відповіді”, – зазначив він.

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон засудив теракт росії у Кременчуці.

“Це жахливий напад ще раз показав глибини жорстокості та варварства, до яких може опуститися російський лідер. Путін повинен розуміти, що його поведінка лише зміцнить рішучість Великобританії та будь-якої іншої країни G7 підтримувати Україну стільки, скільки потрібно”, – сказав він.

Глава Європейської ради Шарль Мішель висловив свої глибокі співчуття сім’ям загиблих внаслідок ворожої атаки.

“Жахливий невибірковий удар російських ракет по торговому центру у Кременчуці. Російська тактика залякування ніколи не спрацює. Україна переможе за підтримки своїх партнерів по G7 і не лише”, – написав політик.

Міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс написала в Twitter наступне: “Це шокуючий та варварський напад на мирних жителів, ні в чому не винних, і я думаю про всіх постраждалих”. Вона поділилася відео про наслідки удару агресора.

Президент Литви Гітанас Науседа написав, що удар росії по ТРЦ у Кременчуці – це ганьба для людства і ще один страшний військовий злочин росії.

“Україна потребує великих поставок систем протиповітряної оборони. Доставлених у більшій кількості та швидше. Підтримаємо Україну!” – додав президент Литви.

За словами президента України, кількість загиблих внаслідок удару росії по торговому центру в Кременчуці неможливо навіть уявити, оскільки там перебувало понад 1000 осіб. Володимир Зеленський підкреслив, що торговельний центр не становив жодної стратегічної цінності та жодної небезпеки для армії росії.

Також Зеленський заявив: “Російська держава стала найбільшою терористичною організацією світу. Це факт. І це має бути юридичний факт. І кожен у світі має знати, що купувати чи перевозити російську нафту, зберігати зв’язки з російськими банками, платити податки та мита російській державі – це давати гроші терористам”.

Самі росіяни, як завжди, відреагували на ракетний удар по українському ТЦ з особливим цинізмом. Пропагандисти назвали відео з пожежею та постраждалими фейком та інсценуванням, а їхні глядачі ще раз підтвердили, що вважають масові вбивства мирних жителів нашої країни нормальним явищем. Дехто стверджував, що в ТЦ у холодильниках зберігалися трупи і під час пожежі ніхто не загинув, відео змонтовано. А деякі росіяни взагалі висловлювали захоплення жорстокими діями своєї армії.

«Однозначно, у країни, в якій народ заохочує насильство, вбивство… і з цинізмом про це говорить НЕМАЄ майбутнього, росії вже НЕМАЄ, просто населення частини суші під назвою “раша” ще цього не усвідомило», – пишуть західні експерти.

Джерело.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *