Спільно з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) започатковано проєкти з оновлення громадського електротранспорту, реконструкції об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури, модернізації системи централізованого теплопостачання міста. Приблизна сума проєктів складає 1,5 млрд євро.

За словами директорки Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталії Мельник, в робочому режимі розглядаються зміни цінової кон’юнктури, готуються процедури закупівель та оформлення місцевих гарантій.

Пані Мельник нагадала про проекти, які Київ поставив на паузу через воєнний стан, хоча міська влада виконала цілий комплекс підготовчих робіт. Один з них — будівництво трамвайної гілки від вулиці Старовокзальної до станції метрополітену «Палац спорту». Тепер місто шукатиме нові можливості реалізації проєкту, коли ситуація в країні стабілізується.

Наразі у рамках співпраці з ЄІБ Київ придбав 12 трамваїв. Після проходження тендерних процедур транспортний парк столиці поповниться новими автобусами та вагонами метро, а на фунікулері будуть встановлені нові кабіни.

Триває підготовка в рамках співпраці з ЄБРР щодо придбання трамваїв та комплексної реконструкції трамвайної лінії та зупинки «Контрактова площа».

Наталія Мельник також нагадала про те, що під час Інвестиційного форуму міста Києва, який відбувся минулого року в Брюсселі, підписано меморандум про співпрацю з Європейським інвестиційним банком.

У рамках угоди Києва та ЄІБ є проект модернізації рухомого складу київського метро для зменшення залежності Києва від вагонів та запасних частин російського виробництва. Поточна оціночна вартість проекту становить 450 млн євро.

«Київ також попередньо домовився з ЄБРР про партнерство на 100 млн євро, спрямованих на проєкти розвитку у галузі транспорту та житлово-комунального господарства столиці. Крім того, Міжнародна фінансова корпорація фінансуватиме пілотний проект вартістю 5 мільйонів євро для покриття витрат ОСББ на відновлення багатоквартирних будинків, зокрема у столиці», — зазначила Наталія Мельник.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *