Київрада на засіданні у четвер, 20 січня, прийняла звернення до парламенту, президента та Офісу генпрокурора про недопущення політичного тиску на опозиційних політиків та місцеве самоврядування.
 
У ньому сказано, що політичні переслідування розколюють країну, підвищують нестабільність та ставлять під загрозу незалежність України.
 
“Політичні переслідування – це короткий шлях до узурпації влади. Звертаємось до голів депутатських фракцій та груп у Верховній Раді України, Президенту України та Офісу Генерального прокурора із закликом відмовитися від ідеї посилення розколу суспільства”, – йдеться у зверненні.
 
Столичні депутати також вимагають припинити переслідування п’ятого президента Петра Порошенка, інших опозиційних політиків, а також припинити тиск на міських голів та інших представників місцевого самоврядування.
 
Також Київрада зазначає використання владою адмінресурсу, зокрема йдеться про обшуки в підрозділах КМДА та на комунальних підприємствах, та спроби ухвалити порушуючи правові норми закон про столицю.
 
“Використання центральною владою адмінресурсу, переслідування, обшуки, суди та тиск проти політичних опонентів лише розколюють країну зсередини. Інший колір партійних прапорів, успіх інших, інша точка зору не має бути приводом для тиску, обшуків чи судилищ. Право бути іншим – це демократія. Переслідування за це право – диктатура”, – йдеться у заяві.
 
Київрада зазначає, що пріоритетом для влади має стати об’єднання навколо захисту інтересів та кордонів держави.
 
Нагадаємо, напередодні Печерський райсуд Києва обрав особисте зобов’язання як запобіжний захід Порошенку.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4439226-kyivrada-pryiniala-zvernennia-iz-zaklykom-prypynyty-politychnyi-tysk

Від Admini4