Київ досі підтоплює. Місцева влада готується до піка паводків й можливих надзвичайних ситуацій. Також підтоплення відбуваються в інших регіонах України.

У КМВА повідомили, що станом на ранок 18 квітня по Києву не зафіксовано аварійних підтоплень. Проте у відомстві попередили, що пік паводків ще попереду.

18 квітня, як і днем раніше, відбувається пропуск весняного водопілля через Київську ГЕС, тому на річці Дніпро у столиці підтоплені заплавні території: парку “Муромець”, “Гідропарк”, Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватних ділянок у районі Осокорків. Рівень небезпеки гідрологічних явищ – ІІ рівень (“помаранчевий”).

Але пік паводків ще попереду. За прогнозами Укргідрометцентру, він очікується 22 квітня. Очікуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста, – повідомили в КМВА.

Відомство уточнило, що, ймовірно. надалі підтоплюватиме місця відпочинку на острові Труханів, “Гідропарк” та парк Муромець. Також можливі часткові підтоплення садово-дачної забудови Воскресенських Садів, Русанівських Садів, Осокорків, Позняків, Вишеньок.

Усі потрібні служби міста Києва готуються до можливих надзвичайних ситуацій. 19 квітня у столиці проведуть спеціальні навчання, на яких відпрацюють організацію та виконання аварійно-рятувальних та невідкладних робіт в умовах надзвичайної ситуації під час паводка.

В навчаннях братимуть участь представники муніципальної безпеки, житлово-комунальної, транспортної інфраструктури, охорони здоров’я, національної поліції, патрульної поліції, ДСНС, аварійно-рятувальної служби, КП “Плесо”, “Київавтодору”, Товариства Червоного Хреста України, центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *