Україна отримає від США нові партії оборонного озброєння, повідомив у четвер, 20 січня, голова МЗС Дмитро Кулеба.
 
 
 
“Другий підсумок (візиту Ентоні Блінкена) – США готові й надалі зміцнювати обороноздатність України. Йдеться не лише про оборонний пакет у 60 млн доларів, який ми отримали у грудні, а й про додаткові обсяги оборонної зброї включно з летальною. Оборонної, але летальної. Сьогодні я також можу підтвердити, що адміністрація Байдена недавно схвалила виділення $200 млн додаткової допомоги з безпеки Україні. Це збільшує загальний обсяг допомоги США на зміцнення безпеки й оборони нашої держави до $650 млн за 2021 рік, і це більше, ніж у будь-який рік з 2014-го”, – розповів Кулеба.
 
Також він заявив, що США розробили новий пакет санкцій проти Росії. “США розробили пакет дуже болісних санкцій проти Росії, які здатні завдати руйнівного економічного удару… Принциповим є те, що рішення у Вашингтоні вже прийнято”, – сказав Кулеба.
 
“США готові застосувати всю міць своїх економічних і фінансових інструментів, щоб перекрити кисень російській економіці. РФ також втратить доступ до низки важливих для її розвитку технологій”, – додав він, але не повідомив подробиць.
 
Крім того, міністр сказав про ситуацію із загрозою вторгнення РФ в Україну. З його слів, президент Росії Володимир Путін залякує Україну, Європу, США і світ загалом.
 
“Але навіть він сам не знає, чи піде на кроки, якими нас лякає. Ми, дипломати, теж користуємося соцмережами, читаємо новини, але ми не можемо дозволити собі гадати на кавовій гущі і піддаватися повідомленням у ЗМІ”, – заявив Кулеба.
 
Нагадаємо, напередодні Київ відвідав глава Держдепартаменту Ентоні Блінкен, який заявив про надання Україні додатково 300 млн доларів допомоги.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4439112-kuleba-ukraina-otrymaie-bilshe-zbroi-vid-ssha

Від Admini4