Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з високим представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем щодо ситуації з безпекою навколо України. Про це у середу, 19 січня, повідомляє прес-служба МЗС.
 
Зазначається, що розмова відбулася в контексті активних дипломатичних зусиль України, США та ЄС для запобігання подальшій ескалації з боку РФ та напередодні засідання Ради ЄС 24 січня.
 
Сторони обговорили підготовку жорстких санкцій ЄС проти РФ у разі подальшої ескалації.
 
Жозеп Боррель поінформував Дмитра Кулебу про підсумки зустрічі міністрів закордонних справ ЄС минулого тижня та підтвердив, що у Євросоюзі розглядають застосування потужного пакету стримування Росії.
 
За словами Дмитра Кулеби, незважаючи на підвищений рівень загрози, ситуація перебуває під контролем, і що немає жодних підстав для паніки та розхитування ситуації всередині країни чи створення загроз її фінансовій стабільності.
 
Жозеп Боррель запевнив у готовності ЄС і надалі підтримувати Україну.
 
Нагадаємо, Боррель обговорив ситуацію навколо України із Держсекретарем США Ентоні Блінкеном, який сьогодні прибув до Києва.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4438704-kuleba-ta-borrel-obhovoryly-pidhotovku-zhorstkykh-sanktsii-yes-proty-rf

от Admini4