https://www.rbc.ua/static/img/_/v/_viyskovi_vesna_bahmut_chasiv_yar_2s7_pion_pion_gaubichna_garmata_gettyimages_1248845576_e3fecbf2314aac2594521be6e6c7d7da_1300x820.jpg

За Красногорівку Донецької області йдуть бої. На даний момент є одна умова, за якої ЗСУ можуть втратити контроль над містом.

Про це в коментарі для матеріалу РБК-Україна розповів експерт Владислав Селезньов.

За його словами, українським військам у Красногорівці допомагає рельєф, але якщо критичний брак ресурсів збережеться, не буде чим відбивати ворожі атаки, які значно пожвавились у цьому районі.

"Якщо ми втратимо "промку" (територію вогнетривкого заводу, – ред.), ми можемо втратити весь населений пункт. Питання ресурсів залишається ключовим, якщо їх не буде, значить ми й надалі отримуватимемо погані новини з фронту", – додав експерт.

Що відбувається в районі Красногорівки

На шляху до Курахового росіяни вже близько двох місяців штурмують Красногорівку – найближче до Донецька місто, яке знаходиться під контролем ЗСУ. Противник зайшов у південну частину, бої точаться на території місцевого вогнетривкого заводу. За словами спікера оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назара Волошина, на заводі ворог заблокований і відрізаний від поставок боекомплекту.

Напередодні він повідомив, що росіяни час від часу заходять на східні околиці на бронетехніці, але здебільшого це вилазки піших малих штурмових чи мобільних груп на мотоциклах.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *