«Російська армія в ході спецоперації змінила тактику дій», «зуби» російської армії вже не відпустять Донбас», «російські війська методично займають нові території», «угруповання ЗСУ на Луганському напрямку повністю виснажене» – такими формулюваннями оперують прокремлівські експерти, коментуючи вихід українських військ із Луганської області.

Більше того, на думку російських спікерів все це призвело не лише до «втрати управління підрозділами з боку вищого командування ЗСУ» та «повного припинення постачання зброї, боєприпасів, пального», а й до вигаданої політичної кризи. Мовляв, Президент України Володимир Зеленський наполягав на продовженні опору, «незважаючи на смерті солдатів, випадки дезертирства, що почастішали, і відмови від участі в бойових діях, які мають масовий характер».

Очевидно, що в росії намагаються просто змістити акценти: вигадуючи теорії про політичні кризи та можливі військові перевороти в столиці України, кремль відводить російське суспільство від формулювання головного питання: якою ціною ми взяли Луганську область?

Відповідь проста: путін розуміє, що санкції діють, вимагає швидкої перемоги на Луганщині, незважаючи на втрати. Претензії на швидкий тріумф обходяться рф надто високою ціною, і якщо зі снарядами у росії проблем немає ще з часів СРСР, то втрату живої сили суспільство може сприйняти так само болісно, як і втрати в Афганістані в далеких 1980-х.

Джерело – Матриця Свободи.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *