https://www.rbc.ua/static/img/d/s/dscf1032_enhanced_nr__1__2b64a3ffc45fc95d312e7bb96fb2b3e7_1300x820.jpg

ЗМІ повідомили, що українським чоловікам за кордоном призупинять надання консульських послуг. В МЗС офіційно заявили, що невдовзі нададуть уточнені розʼяснення щодо цього питання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра закордонних справ Дмитра Кулебу.

Що сталося

Сьогодні Центр обслуговування громадян "Паспортний сервіс" повідомив, що закордонні підрозділи державного підприємства "Документ" перестали видавати готові документи українцям. Повідомлялося, що це сталося через технічні причини. 

"На жаль, через технічні причини призупинено видачу готових документів у закордонних підрозділах ДП "Документ". Подача заяв-анкет на оформлення паспортних документів здійснюється у звичайному режимі. Видача паспортів можлива для дітей до 12 років, у звʼязку з відсутністю необхідності біометричної верифікації", – йшлося в заяві. 

Там також пообіцяли, що закордонні філії повідомлять всіх користувачів послуг про поновлення роботи систем видачі документів на усіх офіційних ресурсах ДП "Документ".

Цій заяві передували повідомленням ЗМІ про те, що в деяких консульствах зупинили надання послуг для чоловіків призовного віку. Як написало "Суспільне", йшлося щонайменше про консульства у Польщі, Іспанії та Німеччині, які розповіли виданню про "тимчасову паузу в подачі документів від чоловіків мобілізаційного віку".

З

Новина доповнюється…

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *