Генерал армії Микола Маломуж відповів, чи може припинитися західна військова допомога Україні та оцінив шанси Кремля на успіх у цій повномасштабній війні.

В інтерв’ю “Обозревателю” він наголосив, що наразі Захід фактично не має вибору, адже Росія загрожує і країнам НАТО, і Європі. Путін вдається до ядерного шантажу, наражаючи на небезпеку фактично весь світ.

Маломуж каже, що гіпотетична перемога Росії у війні загрожує й іншим країнам, тож вони зацікавлені у поразці Кремля. Саме тому об’єднують всі зусилля в цьому напрямку. Особливо згуртувала Захід ядерна риторика РФ.

Західні країни продовжують запевнювати Україну в тому, що вони допомагатимуть стільки, скільки це потрібно. І збільшення виробництв, й збільшення закупівель, насамперед боєприпасів, і будівництво нових заводів – усе це свідчить про те, що Захід розраховує на довгострокову перспективу, каже генерал.

“Наразі всі засоби активізовано. Путін сам викликав вогонь на себе. Він хотів поставити умови НАТО, Європі, а все вийшло навпаки. Наслідки для нього будуть дуже серйозними. Перспектив для Путіна немає”, – підсумував Маломуж.

Ядерні погрози Путіна

У грудні 2022 року Путін заявив, що “загроза ядерної війни наростає”. При цьому він також уточнив, що Росія не застосує ядерну зброю першою.

У НАТО заявляли, що ризик ядерної війни “залишається низьким”, хоча Російська Федерація демонструє безвідповідальну поведінку.

Днями російський президент Путін заявив про намір розмістити на території Білорусі тактичну ядерну зброю. Нібито про це і раніше просив невизнаний президента Білорусі Олександр Лукашенко.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *