https://www.rbc.ua/static/img/g/e/gettyimages_2078522310__1__991c49da51d9a387199d11f6d2eee758_1300x820.jpg

Хакери, які пов’язані з урядом Китаю, проникли в критично важливу інфраструктуру США. Наразі вони чекають “слушного моменту, щоб завдати нищівного удару”.

Про це заявив директор Федерального бюро розслідувань (ФБР) Крістофер Рей, пише РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Так, за його словами, китайська хакерська кампанія, відома як Volt Typhoon, успішно отримала доступ до численних американських компаній у телекомунікаційних, енергетичних, водопровідних та інших критичних секторах.

"Китай розвиває "здатність фізично руйнувати нашу критично важливу інфраструктуру в той момент, який він вибере. Його план полягає в тому, щоб завдати низьких ударів по цивільній інфраструктурі, щоб спробувати викликати паніку", – сказав Рей на саміті щодо сучасних конфліктів і нових загроз. 

Він зазначив, що важко визначити намір цього кіберпопереднього позиціонування, яке узгоджується з більш широким наміром Китаю утримати США від захисту Тайваню.

Що цьому передувало

Китай вважає острів Тайвань своєю власною територією і ніколи не відмовлявся від застосування сили, щоб повернути його під свій контроль. Тайвань рішуче заперечує проти претензій Китаю на суверенітет і каже, що лише жителі острова можуть вирішувати своє майбутнє.

Раніше цього тижня речник Міністерства закордонних справ Китаю заявив, що Volt Typhoon насправді не був пов’язаний з урядом Китаю, але є частиною злочинної групи програм-вимагачів.

"Дехто в США використовує відстеження джерела кібератак як інструмент для нападу на Китай, стверджуючи, що США є жертвою, а це навпаки, і політизуючи питання кібербезпеки", – йшлося в коментарі речника МЗС Китаю.

Рей додав, що китайські хакери керували серією ботнетів – сузір'ями скомпрометованих персональних комп'ютерів і серверів по всьому світу – щоб приховати свою зловмисну кібер-діяльність. Американські технологічні компанії та компанії з кібербезпеки в приватному секторі раніше приписували Volt Typhoon Китаю, включаючи звіти дослідників безпеки з Microsoft і Google.

Нагадаємо, у лютому у ФБР заявляли, що США вдалося припинити хакерську діяльність китайської державної групи, яка атакувала ключові об'єкти державної інфраструктури, такі як електромережі та трубопроводи.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *