https://www.rbc.ua/static/img/1/_/1_02bdde560eb7efb94311e228cead0b10_1300x820.jpg

Частина українських пілотів вже завершує навчання на літаках F-16. Коли винищувачі прибудуть в Україну, льотчики будуть готові до виконання завдань.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євлаша в ефірі телемарафону.

"Підготовка невпинна, цей процес продовжується на різних рівнях. Ми вже маємо льотчиків, які завершують своє навчання на F-16. Як тільки це стане можливо, F-16 прибудуть в Україну, звичайно, ці пілоти вже будуть готові до виконання бойових завдань у повітряному просторі в українському небі", – сказав він.

За словами речника, Україні потрібен не один десяток літаків типу F-16 для того, щоб захистити повітряний простір і відбивати ворожі атаки.

"Такі винищувачі будуть здатні боротися і з малорозмірними цілями, у тому числі з крилатими ракетами", – додав Євлаш.

 
Передача F-16 Україні

Варто зазначити, що союзники України після довгих дискусій створили авіаційну коаліцію. У рамках домовленостей Україна отримаю винищувачі F-16, зокрема, від Нідерландів, Данії та інших партнерів.

Також союзники організували навчання українських пілотів на F-16. Раніше у Пентагоні заявляли, що перші літаки F-16 прибудуть в Україну вже з навченими пілотами та технічним персоналом.

Поки залишається невідомим, коли Україна отримає літаки. Але партнери висловлюють сподівання, що це станеться цього року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *