https://www.rbc.ua/static/img/_/e/_ekrana_2024_04_30_v_07_53_00_9d9b6247cdfe3432de12b077cea69a72_1300x820.jpg

Берегова охорона Китаю “витіснила” корабель берегової охорони Філіппін і ще одне судно з вод, прилеглих до мілини Скарборо.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Агентство посилається на китайські державні ЗМІ, не наводячи більше жодних подробиць.

Протягом останніх місяців Пекін і Маніла неодноразово конфліктували через підводний риф, який, за словами Філіппін, знаходиться в його винятковій економічній зоні, проте Китай також вважає його своїм.

Країни також обмінялися звинуваченнями щодо агресивних маневрів. Філіппіни нещодавно викликали китайського дипломата щодо цих дій.

Раніше Китай і Філіппіни заявляли, що шукатимуть порозуміння у зв’язку із сутичками у Південно-Китайському морі, але останнім часом напруга зросла, особливо після того, як Філіппіни налагодили міцніші дипломатичні та військові зв’язки зі Сполученими Штатами.

Китай претендує на майже все Південно-Китайське море, яке використовує для здійснення морської торгівлі на суму понад 3 трильйони доларів США, включаючи частини, на які претендують Філіппіни, В'єтнам, Індонезія, Малайзія та Бруней. У 2016 році Постійний арбітражний суд заявив, що претензії Китаю не мають правових підстав.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *