За матеріалами СБУ засуджено ворожого пособника, перед яким куратори поставили завдання збирати інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів та військової техніки ЗС України на Донецькому напрямку. Насамперед ворожу розвідку цікавила інформація про бойові позиції реактивних артилерійських систем «HIMARS», а також координати об’єктів критичної інфраструктури регіону. За інформацією, отриманою від засудженого, ворожа артилерія завдала удару по водозабірній системі міста Селідово.

В ході успішної спецоперації ворожого поплічника було затримано оперативниками української спецслужби у серпні 2022 року. Ним виявився місцевий мешканець, який з самого початку військового вторгнення РФ почав надавати допомогу окупантам. Інформацію ворожим розвідникам він передавав через свого знайомого – співробітника т.зв. «народної міліції ДНР», з використанням заборонених в Україні соціальних мереж «Одноклассники» та «ВКонтакте», роблячи відповідні позначки на електронних картах.

Суд визнав його винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 та ч. 2 ст. 28 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді дванадцяти з половиною років ув’язнення.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника слідчі СБУ вилучили комп’ютерну техніку,

флеш-накопичувачі, а також  мобільні телефони із доказами злочинної діяльності.

Досудове розслідування проводили співробітники управління СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *