Україні потрібні гарантії безпеки, заявив президент Володимир Зеленський на спільному брифінгу із президентами Литви і Польщі у Києві у середу, 23 лютого.
 
“Не секрет, що Будапешт не працює, і ми з вами чітко розуміємо, що України сьогодні немає в жодному з альянсів з безпеки. Ми самі себе захищаємо, за підтримки наших партнерів. Але гинуть саме українці, тому Україні потрібні гарантії безпеки, чіткі, конкретні і вже зараз, тому що ми хочемо знати, що ми зможемо захистити своїх людей, вдома. І не лише самі. Дуже важливо, щоб була підтримка інших партнерів”, – заявив Зеленський.
 
Він вважає, що серед країн, які надають гарантії безпеки, має бути й Росія.
 
“Не секрет, що я багато разів пропонував російському президентові сісти за стіл переговорів і говорити, бо це питання діалогу, а не питання умов. Я вважаю так”, – додав Зеленський.
 
Минулого тижня Зеленський заявив, що західні партнери мають надати Україні систему гарантій, яка має не поступатися тій, яку пропонують країнам НАТО. На його думку, підписантами “глобального документа з безпеки”, який би містив пункти і про Україну, мають бути РФ та США.
 
В РФ заявили, що обговорювати безпеку однієї України не будуть.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4450469-zelenskyi-ukraini-potribni-harantii-bezpeky

Від Admini4