Генсек НАТО Єнс Столтенберг у четвер, 10 лютого, обговорив із президентом України Володимиром Зеленським ситуацію з концентрацією російських військ.
 
“Поговорив із президентом Зеленським про концентрацію російських військ навколо України і на її території. НАТО продовжуватиме надавати практичну й політичну допомогу нашому дуже цінному партнеру”, – написав генсек у Twitter.
 
Столтенберг додав, що НАТО не припиняє “закликати Росію до деескалації та просування шляхом діалогу і пошуків мирного вирішення”.
 
У свою чергу Держдепартамент США повідомив про розмову держсекретаря Ентоні Блінкена зі Столтенбергом. Вони обговорили питання продовження координації трансатлантичної відповіді на російські загрози щодо України.
 
Блінкен підтвердив відданість США тісній співпраці і консультаціям із союзниками і партнерами.
 
Він також наголосив, що США готові швидко і жорстко покарати Росію, якщо вона продовжить військову агресію проти України.
 
Блінкен і Столтенберг обговорили дипломатичні зусилля, спрямовані на те, щоб спонукати РФ до деескалації та участі у діалозі, а також обговорили коригування позиції сил США та союзників для зміцнення східного флангу НАТО.
 
Раніше сьогодні Столтенберг на зустрічі із прем’єр-міністром Британії Борисом Джонсоном звернувся до Росії із пропозицією провести новий раунд переговорів з питань безпеки.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4446167-zelenskyi-ta-stoltenberh-obhovoryly-viiska-rf

от Admini4