Президент США Джо Байден та президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у спільній заяві за підсумками зустрічі підтвердили єдність у солідарності з Україною у її боротьбі проти російської агресії.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті Єврокомісії.

Війні Росії проти України присвячено окремий розділ документа під заголовком “Виступаючи разом для завершення російської війни проти України”.

“Сполучені Штати та Європейський Союз працюють, щоб Україна мала безпекову, економічну та гуманітарну допомогу, якої потребує, так довго, як це буде необхідним. Ми працюємо разом для постачання для Збройних сил України військового обладнання та надання їм необхідного тренування для захисту від російської агресії”, – йдеться у заяві. 

Сторони нагадали, що США і ЄС разом забезпечують умови, за яких допомога Україні надається на широкій основі, та тиснуть на РФ за допомоги санкцій, одночасно скорочуючи залежність від Європи від російського пального.

Також Вашингтон і Брюссель працюватимуть над тим, щоб Україна мала безпекову, економічну та гуманітарну підтримку, якої вона потребує, “стільки часу, скільки буде потрібно”. Йдеться також і про забезпечення українських Збройних Сил військовою технікою та підготовкою, необхідною для захисту від російської агресії. 

от Admini4

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *