Група народних депутатів з фракції «Голос» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №9009 про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо встановлення українських свят, яким пропонується скасувати святкування Дня перемоги 8 березня та 1 травня. Таким чином пропонується скасувати святкування 8 березня  міжнародного жіночого дня, який на думку авторів встановлений окупаційним московським режимом з метою популяризації власного погляду на роль і місце жінок.

Міністерство цифрової трансформації України повідомило, що у Дії стартувало нове опитування про 8 березня.

«8 березня — Міжнародний день захисту прав жінок, і виник він завдяки руху жінок за рівні права. У більшості країн це звичайний робочий день, а от у пострадянських, зокрема і в Україні, — офіційний вихідний.

Щоб уникнути суперечностей та вирішити, чи залишити вихідний, долучіться до опитування через застосунок Дія, яке ми проводимо за парламентської ініціативи.

Залишаємо 8 березня вихідним в Україні чи робимо робочим днем?

Авторизуйтеся у застосунку – оберіть «Послуги» – «Опитування».

Встигніть проголосувати у застосунку Дія до 6 березня.

Продовжуємо й надалі розвивати електронну демократію. Тож чекаємо на вашу активність та результати.

Опитування в Дії ініційовано за парламентської ініціативи та реалізовано Мінцифрою спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України», — сказано у повідомленні.

от Admini4

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *