Україна та Азербайджан ведуть роботу над створенням транспортного коридору, повідомив президент України Володимир Зеленський на прес-конференції з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим у п’ятницю, 14 січня, у Києві.
 
“Ми й надалі працюватимемо над низкою перспектив, серед іншого – це створення транспортного коридору, можливо, в рамках ГУАМ, який об’єднує Україну, Азербайджан, Грузію, Молдову”, – сказав він.
 
Зеленський наголосив на актуальності розвитку транзитного потенціалу та створенні відповідної інфраструктури. “Ми повинні активізувати співпрацю у сфері міжнародних автомобільних та залізничних перевезень, а також у галузі авіації”, – сказав він.
 
Також глави держав порушували на зустрічі питання співпраці у сільському господарстві, титановій галузі.
 
Алієв, своєю чергою, заявив, що Азербайджан і Україна мають плани щодо співпраці у сфері енергетики.
 
“Традиційна сфера нашої співпраці – це сфера енергетики. У нас є плани щодо цієї сфери, і я впевнений, що вони будуть втілені. Socar, державна компанія Азербайджану, серйозно налаштована на цю співпрацю та має зараз масштабну мережу заправних станцій по всій Україні”, – сказав він.
 
Також Алієв відзначив співпрацю Азербайджану та України у сфері нафтопереробки. За його словами, в інших сферах між станами також немає розбіжностей у позиціях.
 
Крім того, Алієв відзначив зростання торгівлі між країнами вдвічі і зауважив, що підписані документи сприятимуть тільки збільшенню товарообігу, у тому числі шляхом створення спільних підприємств у харчовій промисловості.
 
“Хочу повторити: вся ця співпраця базується на нашій міцній дружбі. Сьогодні я роблю цей візит на початку нового року і сподіваюся, що він принесе хороші результати як у двосторонньому вимірі, так і в ширшому розумінні у нашій співпраці в майбутньому”, – сказав президент.
 
Алієв запросив Зеленського відвідати Баку.
 
Нагадаємо, що під час візиту Алієва до Києва Україна та Азербайджан підписали низку угод, а президенти країн – декларацію.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4437264-ukraina-ta-azerbaidzhan-mauit-namir-stvoryty-transportnyi-korydor

Від Admini4